• Openingstijden

  OPENINGSTIJDENX

  Maandag 08:00-22:30

  Dinsdag 08:00-22:30

  Woensdag08:00-22:30

  Donderdag08:00-22:30

  Vrijdag 08:00-22:00

  Zaterdag 10:00-15:00

  Zondag 10:00-14:00

   

   

   

   

   

   

   

 • Philips de Goedelaan 2, Eindhoven, 040-2436461

ONZE LESSEN

THAIBOKSEN OF MUAY THAI

MEER INFO OVER THAIBOKSEN.

Het thaiboksen of Muay thai is een eeuwenoude vechtsport uit Thailand en is over de gehele wereld bekend uit reisbeschrijvingen en toeristenverhaaltjes.  De populariteit van het thaiboksen is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Op de televisie is de sport dan ook veelvuldig te zien en is K-1, een van de grootste organisaties op het gebied van thaiboksen, bekend bij het grote publiek.

De kunst van het Muay Thai gaat volgens de overleving terug tot het jaar 1560, toen de Siamese koning, Naresuen, door de Birmanen gevangen was genomen maar zijn vrijheid kon terugwinnen door twee Birmese kampioenen te verslaan. Hij slaagde daar inderdaad in en vanaf die dag is boksen de nationale sport van de Thai. De kunst van de acht ledematen wordt het ook wel genoemd, want buiten het gewone boksen worden bij het muay thai ook vele traptechnieken getraind, ook knieën en ellebogen worden gebruikt. Alle frustraties en opgekropte agressie kan men bij deze tak van vechtkunst veilig afreageren op stootzak, of met behulp van een partner op de handschoenen of op het trapkussen. Ook bij deze sport die kei en keihard oogt , mag er tijdens de training niet vol doorgeslagen worden op het hoofd. Buiten het sport gebeuren is Muay Thai tevens een uiterst effectieve manier van zelfverdediging. Thaiboksen wordt ook wel kickboksen genoemd er zijn echter verschillen. Kickboksen is wat meer gereglementeerd dan Muay Thai. Het voornaamste verschil is dat bij kickboksen niet geclinched mag worden, en geen knie- en elleboogtechnieken mogen worden gebruikt.

Bij Essbra Fitgym kunt u met elk niveau komen Thaiboksen, of dat nu beginner of gevorderd is. De recreatieve èn de wedstrijd-sporter kunnen beiden bij ons prima terecht.

Klik hier voor de tarieven en kijk op het lesrooster voor de juiste tijden,

 

COPYRIGHT ©ESSBRA 2014. ALL RIGHTS RESERVED.